Feldebrő község címere

Feldebrő címere álló, háromszögű címerpajzs.

  • A pajzsban alul zöld színű dombmotívum, amely szimbolizálja a település domborzati viszonyait. A címerpajzs zöld mezejében középen aranyszínű, lebegő szőlőfürt, mely utal a településen élő emberek szőlőművelő és bortermelő sikeres tevékenységére.
  • A dombmotívum fölött ezüstszínű mezőben középen kék színű, lebegő kereszt (passió kereszt), amely utal az 1221-ben először említett altemplomra (ma már nemzetközi hírű), az 1744-45-ben a régi falak részleges felhasználásával épített barokk templomra.

A jobb oldali szalagdíszben kék színű felirat: FELDEBRŐ. A bal oldali szalagdíszben évszám: 1219. utal a település elő okleveles említésére.

Feldebrő község
Kép: comdayPanoramio

A kereszt a helyi lakosság vallási elhivatottságát jelenti. A pajzs lebegő, aranyszínű háromlombos, kétgyöngyös korona, amely a település nevét megalapozó Aba nemzettséget és az itt élt, gazdálkodó birtokosok faluépítő- és szépítő tevékenységét idézi. A címerpajzs alatt a jobb és a bal oldalon a pajzsfőig felnyúló, alul háromszögbe hajtott, aranyszínű szalagdísz található.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei