Felsőberecki község címere

Felsőberecki község címere hegyes végű egyszer hasított, egyszer vágott pajzs.

  • A heraldikai jobb pajzsmező vörös, benne három aranykalász.
  • A bal mező sötétkék, benne koronából emelkedő apostoli kettős kereszt ezüstből.
  • A pajzs alsó harmadában a pólya ezüst, hármas hullámzású, alatta a pajzscsücsök zöld.

A pajzs tetején ezüstsisak vörös szalaggal, medállal, fölötte lombkorona. A heraldikai jobb oldalon a foszlány arany-kék, balról ezüst-vörös. A pajzs alatt lebegő szalagon FELŐBERECKI felírás.

Felsőberecki község

A címerpajzs heraldikai jobb pajzsmezőben elhelyezkedő három aranykalász Felsőbereckiben jellemző mezőgazdasági földművelésre, a bal mezőben található apostoli kettős kereszt a településre jellemző vallásosságra, a pajzs alsó harmadában található ezüst hármas hullámzás pedig, a község határában húzódó Bodrog-folyóra utal. A pajzson a hármas hullámzás alatt, a pajzscsücsök zöld, ez pedig a település Zempléni-hegységhez való közelségét jelöli.

A címere egyszerűsített változata: címerpajzs tetején ezüstsisak, vörös szalaggal. Medállal, fölötte lombkorona, illetve a pajzsot körülvevő arany-kék, és ezüst-vörös foszlány helyett korona található, az összes többi részlet helyben hagyásával.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei