Felsőegerszeg község címere

Felsőegerszeg címere alul és felül, mindkét helyen harmadában vágott tárcsapajzs. A mező felső része piros színű, benne fekete nagybetűvel a település neve: FELSŐEGERSZEG. Az alsó mező egyben hasított is. Az így kialakult jobb oldali alsó mező sötétbarna színű, amit átlósan fekete vonalak szabdalnak. A bal oldali alsó mező vörös téglalapokból van kirakrva.

  • Az alsó mező a termőföldet jelképezi, amelyből az elvett növények magvai kicsíráznak, kinőnek. Benne hullámzó, sötétkék színű patak látható, utalva arra, hogy a területen sok a vízfolyás.
  • A jobb oldali alsó mező világosbarna színű, teljesen osztott téglalapokból áll, amely mutatja, hogy Felsőegerszegen jelentős a téglagyártás.
  • A középső mező aranysárga színű, benne középen egy nagy barna törzsű égerfa áll, zöld lombkoronázattal, bordós virágokkal. Jobbra zöld termésű, balra sötétkék-bordós színű szőlőfürt látható. Ez a motívum arra utal, hogy a településen jelentős volt a szőlőtermesztés és a borkészítés.
Felsőegerszeg község
Kép: vgabiPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei