Felsőmocsolád község címere

Felsőmocsolád címere álló háromszögű pajzs. Kék mezejében, zöld hármas halom középsőjén, arany, leveles koronából vörös lángnyelvek közül jobbra fordult, kiterjesztett szárnyú, aranycsőrű, vörös nyelvét kiöltő fehér főnixmadár emelkedik ki.

Felsőmocsolád község
Kép: laszlo stuthPanoramio

A címer elsősorban a település történelmét és földrajzi viszonyait jelképezi. A koronából felcsapó lángok közül kiemelkedő főnixmadár, a település egykori földesura, a Kacskovics család címerének egyik eleme. A családnak a XIX. és a XX. században voltak itt birtokai, az ő tulajdonukban volt az 1790-ben építtetett kúria, és ők építtették a mihálymajori szélkutat is. A főnixmadár szimbolizálja egyrészt a folytonos megújulást, a legnehezebb helyzetekből is a felemelkedés iránti elszánt akaratot. A község a somogyi dombok egyik szép völgyében fekszik, a hármas halom a község határának dombokkal tagolt felszínét, természeti adottságait jelképezi.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei