Felsőnyárád község címere

Felsőnyárád címere álló, barokk katonai, tárcsapajzs, amelynek kék mezejében felül jobbról három ezüst búzaszál, balról három ezüst nyárfalevél, alul középen pedig vörössel és zölddel díszített aranyrózsa lebeg. A pajzson szembe néző, természetes színű, bíborral bélelt és aranylánccal ékesített zárt katonai sisak, rajta háromlombú aranykorona látható, a foszlányok színe mindkét oldalon vörös és arany. A pajzs alatt egy szalag lebeg FELSŐNYÁRÁD felirattal.

Felsőnyárád község
Kép: pirute20Panoramio

A pajzs alakja és a három búzaszál a község korábban használt pecsétnyomójának az ábráját idézi fel. A három nyárfalevél a község nevére utal, míg az aranyrózsa a bányászatra, amelynek védőszentje a rózsával szimbolizált Szent Borbála. A címer teljessége - a sisak a koronával, illetve a foszlány - azt kívánja felidézni, hogy Felsőnyárád régen kisnemesek lakta kuriális község volt.

Az interneten elterjedt helytelen színezésű ábrázolással ellentétben Felsőnyárád címerében a pajzs színe kék.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei