Abaújszántó város címere

Abaújszántó címere álló, csücskös talpú katonai pajzs, amelynek kék színű mezejében két oldalról egy-egy fürtös és leveles ezüst szőlőtőkével kísérve Szent István király jogart és országalmát tartó alakja lebeg aranyban. A pajzson szembe néző, természetes színű, bíborral bélelt, aranyrostélyos tornasisak, rajta ezüst-kék fonattal, amelyre vörösbe öltözött, ezüstszablyát tartó férfikar támaszkodik. A foszlányok színe mindkét oldalon vörös-arany. A pajzs alatt egy szalag lebeg ABAÚJSZÁNTÓ felirattal.

Abaújszántó város
Kép: gidasanPanoramio

A címerbe foglalt Szent István alak Abaújszántó alapításának, létrejöttének idejére utal, azzal, hogy itt volt a Szent István által elrendelt 10 falu által közösen épített templom. Szent István király alakját körülvevő egy-egy leveles és fürtős szőlőcske a település szőlőművelési, borkészítési hagyományaira, azok jelentőségére utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei