Felsőtelekes község címere

Felsőtelekes címere álló, háromszögletű, alul hullámvonallal vágott, zöld és kék színű, aranytelkes katonai pajzs. Zöld mezejében bal haránt helyzetben három ezüst búzaszál, a telekben pedig fekete ék és kalapács lebeg. A pajzson zöld-ezüst-kék színű tekercs, rajta az oromdísz két aranyornamentikával kísért, koronás arany női fej. A pajzstartó mindkét oldalon egy-egy arany tölgyfaág. A pajzs alatt szalag lebeg Felsőtelekes felirattal.

Felsőtelekes község
Kép: AmerigosPanoramio

A telek a község nevére, benne a bányászat ősi jelképe a község régmúltjára utal, míg a hullámvonallal vágott kék mező és a címertartó két tölgyfaág a természeti környezetre, annak értékeire emlékeztet. A búzaszálak a mezőgazdasági tevékenységet jelképezik, míg az oromdísz a községet alapító birtokos nemzetségre utal. Az interneten elterjedt helytelen ábrázolással ellentétben Felsőtelekes címerében a három búzaszál színe ezüst.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei