Apaj község címere

Apaj címere álló, lófőpajzsának zöld mezejében kék pajzsláb a tavakat szimbolizálja. A zöld mezőben lebegő helyzetű, arany heraldikai koronából növekvő három arany búzakalász látható oldalra kihajló két levéllel. Az arabeszk középső mezejében feketével az APAJ felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Apaj község
Kép: Bozor MagdiPanoramio

Apajt messze földön a lovasnapok helyszíneként ismerik, de sokan tudnak a jelentős szarvasmarha- és juhállományról is, ezért a címerpajzsot két oldalról egy-egy aranyszalagból képzett arabeszken álló, befelé fordult, ágaskodó ezüstmén tartja. A pajzstartó mének elsődleges jelentésük mellett utalnak a honfoglaló magyarok lovaira is. Birtokos nemesi családok jelenlétét jelképezi az aranykorona, mely a ma is számottevő kalászosokkal szerepel. A község mezőgazdasági jellegéhez igazodik a zöld.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei