Fiad község címere

Fiad címere álló, kerek talpú, vörös pajzs, kék pajzsfővel.

  • A vörös pajzsmezőben aranymakkokkal megrakott két zöld lombú tölgyfaágtól keretezett, agancsai között lebegő aranykeréktől kísért, szembenéző arany szarvasfej.
  • A kék pajzsfőben jobb haránt helyzetű, csövével lefelé néző ezüstszínű puska, melyet egy fejével felfelé álló, bal haránt helyzetű ezüstfokos keresztez.
Fiad község
Kép: GesztiPanoramio

A vörös pajzsmező tölgyfalomboktól övezett arany szarvasfej a község páratlanul szép környezetét, vadakban gazdag erdősségeit jelképezi. Nem véletlen, hogy a vadászok kedvelt területe ez a táj. A fejlődést is a vadgazdálkodás, és az erre építhető turizmus jelentheti. Az aranykerék a hajdan itt virágzó bognármesterségre utal. A pajzsfő puskája és fokosa a múlt századi híres betyárvilág emlékét őrzi a címerben. A község határának egy részét még ma is Betyárdűlőnek nevezik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei