Filkeháza község címere

Filkeháza címerének pajzsa csücskös talpú, mely a pajzstalpnál vágott. A pajzsban három címerképet láthatunk. A vágás alsó mezője zöld, a felső mező kék mázú. A zöld mezőben a településen található görög katolikus templom látható, melynek színei: a tető vörös, az ajtók, a torony ablakainak belseje: barna. Lábazat: szürke, homlokzati díszek: sárgák, lépcső, falak: fehérek, a főbejárat fölötti nagyobbik ablak belseje: zöld. A tetőn látható keresztek fehérek.

A pajzsfő jobb sarkában sárga színű nap lebeg. A pajzsfő bal sarkában fehér színű hold lebeg. A pajzsfőnél a pajzsszegély közepétől jobbra és balra, szimmetrikusan sárga bélésű, zöld foszlány indul. A pajzs alatt sárga bélésű kék szalagon Filkeháza felirat olvasható.

Filkeháza község
Kép: laky_981Panoramio

A pajzstalpon lebegő görög katolikus templom Filkeháza település legdominánsabb épülete, valamint az Abaúj-Torna Megyei (kassai) levéltárban a XVIII. századból származó iraton talált viaszpecsét-lenyomat is ezt az épületet ábrázolja. A nap és a hold a Magyar Országos Levéltárban fellelt pecsétlenyomaton is szerepel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei