Fityeház község címere

Fityeház címere aranyszegélyű, hullámos kék vonallal harántosztott aranyszegélyű hegyes talpú pajzs, jobb oldalán vörös-ezüst kockák, bal oldalán zöld mezőben arany tölgyfalevél. A pajzs alatt lebegő, aranyszínű szalagon, fekete betűkkel a település neve olvasható.

Fityeház község
Kép: karasz.laciPanoramio

Fityeház község címere a Mura-menti horvát település jellegzetességeinek motívumait hordozza. A motívumok a heraldika előírásainak megfelelő elrendezéssel, formákkal, színekkel töltik ki a címerpajzs felületét.

A fő motívum Fityeház természeti környezetété jelzi - a tölgy az életerő szimbóluma. A címerpajzsot lágyan metsző kék hullámsáv a Mura, melynek mindkét partján horvát ajkú, horvát kultúrájú emberek élnek. A horvát címerből átvett piros-fehér kockás felület a zöld mezővel magyar tricolort alkot, mely a címer alapját adja. A sárga szegélyek aranykeretnek felelnek meg, s a szülőföldhöz való ragaszkodást jelzik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei