Fonó község címere

Fonó címere álló, csücskös talpú vörös pajzsban jobbról arany búzakéve, balról élével jobbra néző ezüst ekevas, melyek alatt vízszintes helyzetű, élével lefelé, hegyével jobbra fordított ezüstcsoroszlya látható.

Fonó község
Kép: repulostomiPanoramio

A címer Fonó korábbi pecsétjei alapján készült. Az első általunk ismert, 1771 és 1856 között használt pecséten is ezek a szimbólumok szerepeltek ugyanilyen elhelyezkedésben, majd 1908 után ismét ez a kép volt látható a község pecsétjén.

A jelképek a települést történelme során jellemző mezőgazdasági termelésre utalnak. A község határában az átlagosnál kedvezőbbek a növénytermesztés és az állattenyésztés feltételei. Ugyanakkor azzal, hogy a régi pecsétet emelték át a címerbe, kifejeződik a kontinuitásra, a múlt hagyományainak továbbépítésére mutatkozó igény is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei