Fony község címere

Fony címere vörös doborpajzs, ami zöld talpon áll. A cölöp helyen szimmetrikusan elhelyezve három, a pajzslap egy pontjából kiinduló egymást ismét egy pontban keresztező barna szőlővessző látható. A vesszők négy, illetve kettő, majd ismét négy zöld szőlőleveleket tartanak, melyből egy rendre a csúcson helyezkedik el. A pajzsderék magasságában a vesszőkön pedig arany szőlőfürtök láthatók. A levelek és a fürtök elhelyezése szimmetrikus. A pajzsfőben évszám: 1809.

Fony község
Kép: Ferenc BajuszPanoramio

A címer szimbolikája a címer Fony település egykori szőlőkultúráját jeleníti meg, a szőlőt mint növényt helyezve a középpontba. A fürt színe pedig a bor aranyló fényére és az ebből eredő – történelmi léptékkel mért – gazdaságra is utal. A vesszők szimmetrikus elhelyezése halat formáz, a hal pedig mint krisztusi táplálék a vallással szoros kapcsolatban lévő község jelképe is lehet. A pajzstalp zöld színe a falu nevének eredetére emlékeztet, mely az etimológia szerint fonadékot, sűrű erdőt jelent, amihez a zöld szín kapcsolható.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei