Főnyed község címere

Főnyed község címere álló, kék háromszögű pajzs, ezüst pajzstalppal. A kék mezőben a pajzs jobb felső sarka irányába fehér kócsag repül. Az ezüst pajzstalpban három (felül kettő egymás mellett, alattuk egy), két-két levéllel ellátott zöld nádbuga szerepel.

Főnyed község

Főnyed a középkorban Fevenyed alakban fordult elő, nevével utalva a mocsaras területre. A címer elsősorban a település földrajzi fekvését és természetes környezetét jelképezi, miután mind a kócsag, mind az állóvizet jelképező ezüst pajzstalp is a közeli Kis-Balaton állat- és növényvilágát, mint legfőbb természeti értékét szimbolizálja. A környéken csaknem kétszázötven fajból álló, páratlan madárvilág él, de számos - ma már ritka - állat- és növényfaj is talál élőhelyet a háborítatlan természetben.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei