Fülöpszállás község címere

Fülöpszállás címere egyenesen álló, csücskös talpú pajzs. A kék mezőben zöld halmon álló, szembeforduló, felemelt jobb kezében szablyát tartó - bal kezét csípőre helyező vitéz látható. A vitéz arca, kézfeje természetes színű, szeme kék, bajusza fekete, vörös színű dolmányt visel aranyzsinórzattal, paszománnyal, zsebzsinórral, övvel. Az övről bal oldalon barna színű szablyahüvely lóg. Kalpagja barna színű, vörös leffentyűvel, ezüst tolldíszítéssel. Nadrágja vörös, csizmája aranyszínű. A szablya ezüstszínű, aranymarkolattal.

A pajzsot háromágú lombkorona fedi le. A korona aranyszínű, a jobb és a bal oldali ágakon vörös, a középső ágon kék, a két gyöngyön kék ékkövekkel, amelyek szegélyezése ezüstszínű. A korona abroncsán ezüstszegélyű, kék - vörös - kék ékkövekkel.

Fülöpszállás község
Kép: Dr. Pinczés SándorPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei