Gáborján község címere

Gáborján címere kék színű, csücskös talpú címerpajzs. A pajzs alsó negyedében, zöld színű mezőben vörös kucsmát Bocskai-sapkát, zsinóros, zöld színű ruhát, vörös csizmát viselő hajdúvitéz áll, jobb kezében kivont, görbe szablyával, bal kezében pedig levágott, ellenséges, török fejet tart.

A pajzs tetején egy enyhén jobbra néző rostélyos, ezüstsisak van, aranymedalionnal a nyakrészen. Felette a foszlányokon arany, leveles korona nyugszik, rajta egy ezüstszínű jobb kar, kezében aranykardot markol. A foszlányok bal oldalt kék-ezüst, jobb oldalt vörös-arany színűek.

Gáborján község
Kép: Tokai JanosPanoramio

Noha Gáborján nem tartozott a tulajdonképpeni bihari kishajdú városok sorába, szabadalmas helynek számított, s mint ilyen, rokon kiváltságokkal rendelkezett a hajdúvárosokéval. Történelmi címerképe rokon a bihari kishajdú városokéval, s az a katonai erényt, vitézséget örökíti meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei