Gadány község címere

Gadány címere álló, csücskös talpú pajzs. Vörös mezejében zöld halomból jobbról kétleveles arany búzakalász, balról három kék szőlőfürttel megrakott szőlőtőke nő ki, ezeket jobbról hegyével felfelé, élével balra fordított ezüst ekevas, balról ugyanilyen helyzetű csoroszlya fog közre, felülről a képet nyelével jobbra forduló ezüstsarló zárja le.

Gadány község
Kép: Sándor György SzakácsPanoramio

A jelképek a településre jellemző mezőgazdasági termelést szimbolizálják. Gadány határának nagyobb része szántóföld, és kedvezőek a növénytermesztés feltételei. Ez megmutatkozik a település korábbi pecsétjein is. Gadány címere is egy korábbi szimbólum átvétele. Ez a címerkép szerepelt az 1908 után használt községi pecséten is, melynek valószínűleg egy, az 1830-as évektől 1856-ig használt pecsét volt az alapja. Azzal, hogy a régi pecsétet emelték át a címerbe, kifejeződik a múlt hagyományainak továbbépítésére mutatkozó igény is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei