Gálosfa község címere

Gálosfa címere csücskös talpú, vörös pajzs. Rajta zöld hármas halmon két egymással szembenálló aranyoroszlán, a jobb oldali három arany búzakalászt, a bal oldali két levéllel és egy makkal megrakott arany tölgyfaágat tart. A pajzs közepén a két oroszlán között nyolcágú aranycsillag.

Gálosfa község
Kép: **Marianna**60Panoramio

Gálosfa címere a település múltját, földrajzi fekvését, és természetes környezetét jelképezi. A török hódoltság után a Festetics család birtokába került a település. Valószínűleg a XVIII. század közepe táján építtették kastélyukat a falu központjában, mely a helység és a Zselic egyik legjelentősebb nevezetessége.

A címerkép a Festetics család címerében szereplő, kivont kardot tartó, egymással szembefordult két aranyoroszlán stilizált változata. Azzal, hogy az oroszlánok tölgyfaágat és búzakalászt tartanak, a község lakóinak két fő foglalkozási ágára, az erdő- és mezőgazdaságra utalnak.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei