Gánt község címere

Gánt címere négy részre osztott, arannyal keretezett, hegyes végű pajzs.

  • A jobb felső és bal alsó része bauxit színű.
  • A bal felső és jobb alsó része zöld-kék színű, a felsőben zöld halmon szőlő, az alsó részen szintén zöld halmon fa található.
  • A pajzs közepén a pecsét, amely kör alakú, körirata: GÁNTH 1193-1994, középrészben gabonakéve, attól jobbra kasza, balra eke és egy szarvas.
Gánt község
Kép: LazarRobertPanoramio

Árpád-kori oklevelekben 1193-ban fordul elő először a település említése. Ekkor III. Béla a települést a székesfehérvári kereszteseknek adományozta. A török hódoltság alatt lakatlan, puszta településsé vált. Benépesítésére a XVIII. század közepén került sor. Gánt község esetében a XIX. század első feléből származó pecsétlenyomat maradt fenn.

Gánt község címerének színezése a 9/1994. (VI. 30.) rendeletben foglaltak szerint történt. Az interneten elterjedt piros/fehér színezésű helyett piros/kék színezésű a pajzs négy része.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei