Gara község címere

Gara címere álló halfarkú reneszánsz pajzs. Kék mezejében zöld lombozatú, aranytörzsű, tövestől kitépett fa lebeg, melytől jobbra hét és balra hat zöld levél hullik alá. A pajzs felső élén enyhén jobbra forduló, fekete bélésű pántos ezüst tornasisak foglal helyet, rajta ötágú - három levél között két gomb -, rubinokkal ékesített, nyitott korona látható. A foszlányok: jobbról kék és arany, balról zöld és ezüst.

Gara község
Kép: A. Zoltán Sárdi ('SAZ BP')Panoramio

Gara címerének uralkodó jelképe a gyökerestől kitépett fa, amely ugyan el-elhullat egy-egy levelet, mégis virul, zöldell. Az ilyen fa ősi biblikus, sőt a Bibliát megelőző korból is adatolható szimbólum (amely fellelhető a magyar mesekincs „Fanyűvő” alakja esetében is, személyét a pécsi altemplom Sámson-reliefjén már a 11. században kőbe faragta egy ismeretlen mester), kifejezi azt az erőszakos helyváltoztatási kényszert, amelynek Gara akár etalonja is lehetne.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei