Gávavencsellő nagyközség címere

Gávavencsellő község címere kerek talpú, vörös pajzs. Ezüstszínű sávval vízszintesen elvágva. Az alsó mezőben egy aranyszínű hét szirmú virág, a felső mezőben egy kifeszített íj lebeg. A pajzsot arany díszítés veszi körül, rajta felül egy ötlombú leveles korona, gyöngyökkel és ékkövekkel díszítve.

Gávavencsellő nagyközség
Kép: www.tibart.huPanoramio

Gávavencsellő címerének tervezésénél alapul vették a régi jelképeket: Újvencsellő 1792. évi pecsétnyomatát, illetve Gáva 1777-es pecsétjét. A vörös alapú címerpajzsot kettéválasztó ezüstpólya a községet átszelő Tisza jelképe. A felsőrészén aranyszínű nyíl Vencsellő jelképe, az alsó részén található arany színű hétszirmú virág az 1777-es gávai címerből származik. A pajzsot aranyszínű növényi diszítmény veszi körül, melynek tetejét ötágú korona díszíti. A korona szintén ősi jelkép, mind a gávai, mind a vencsellői címeren megtalálható volt.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei