Apostag község címere

Apostag címerének formája pergamentekercs-szerű pajzsformára emlékeztető, sárga rajzolaton ábrázolt épületegyüttes, amely tartalmaz 3 darab, középen álló, teljes magasságú templomtornyot és a szélső tornyokhoz kapcsolódó, kettő-kettő ablakot is ábrázoló, földszintes, magastetős épületet.

A címerrel szemben állva a bal oldali torony a református templomot idézi - csúcsán csillag rajzolattal; a jobb oldali torony a római katolikus templomot idézi, csúcsán kereszt rajzolattal. A földszintes épületek tetőzete és ablakai bordó színűek, falazata a pergamentekercs színével azonos sárga színű. A templomtornyok falazatai fehérek, a református és a katolikus templomtorony (szélső tornyok) tetőrajzolata, ablakai és ajtajai középzöld színűek, az evangélikus templomtorony (középső torony) tetőrajzolata, ablaka és ajtaja bordó színű. A pergamentekercs alatt félkörívben „APOSTAG KÖZSÉG" felirat.

Apostag község
Kép: budapest-private-guidePanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei