Gelej község címere

Gelej címere álló háromszögletű, zöld színű katonai pajzs, amelynek mezőjében két arany pálmalevéllel kísért, aranyszablyát tartó, aranypáncélos férfikar lebeg. A pajzson szembe néző, aranylánccal díszített rostélyos sisak, háromlábú arany sisakkoronával, a foszlányok színe mindkét oldalon vörös és ezüst. A pajzs alatt egy aranyszalag lebeg "Gelej" felirattal.

Gelej község
Kép: János HajasPanoramio

A teljes címer arra utal, hogy a települést kuriális közösséget alkotó köznemesek lakták, akik komoly önkormányzattal rendelkeztek. A címerkép is ennek az önkormányzatnak a régi pecsétjén látható jelképre utal, az önkormányzat régi voltára emlékeztet, de tiszteleg az elődök emlékezete előtt is. A férfikar, mint a nemesség általános jelképe, a történelmi múltra utal, míg a pálmalevél az erkölcsi-szellemi értékekre.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei