Gelse község címere

Gelse címerpajzsa ívelt talpú háromszögű pajzs. A pajzs kék mezejében lebegő, kiterjesztett szárnyú fehér galamb, lábával arany lúdtollat tart. A pajzsmező alsó részében zöld hármas halom látható, második völgyéből ezüsthullámos forrás indul a jobb oldali pajzs széléig. A pajzs jobb és bal oldalát koszorúszerűen elhelyezett, jobb oldalán lebegő zöld szőlőlevélfonat két fürt aranyszőlővel, bal oldalán lebegő arany búzakalászfonat díszíti. A címerpajzs alatt lebegő aranyszalagon fekete betűkkel a felirat: GELSE.

Gelse község
Kép: geher2Panoramio

A címerpajzsra emelt zöld hármas halom (domb és völgy váltakozása) Gelse község földrajzi elhelyezkedésének, a völgyből kifolyó ezüstfolyam a hasznosításra váró termálvíz jelképe. A pajzs jobb és bal oldalát koszorúszerűen elhelyezett szőlőlevél- és búzakalászfonat veszi körül. Gelse község lakóinak életében mindig fontos szerepet játszott a mezőgazdaság, a szőlő- és növénytermesztés. Erre utal a község 1855. évi címeres pecsétje is.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei