Gemzse község címere

Gemzse község címere csücskös talpú, negyedel pajzs.

  • A felső kék mezőben, zöld dombon aranyglóriás, ezüst bárány fordul jobbra, de balra nézőn. Mellső jobb lábával bal haránt döntésben, aranyrúdon hosszanti ezüst zászlót tart, amelyben ugyancsak hosszanti irányban vörös kereszt látható. A mező jobb felső sarkában egy emberarcú arany sugaras nap, a bal felső sarkában egy ezüstszínű félhold lebeg.
  • A jobb oldali vörös mezőben ezüst ekevas és csoroszlya látható.
  • A bal oldali vörös mezőben három dohánylevél lebeg.
  • A középső zöld mezőben egy harangtorony látható.

A címer alatt kék színű, fecskefarok-végződésű szalagon aranyszínnel a település neve van írva, a szöveg mellett jobb oldalt egy nyolcágú csillag, a bal oldalon egy latin kereszt látható. A szalag két végén 1289 és 2002 évszám olvasható.

Gemzse község
Kép: Ildikó A.Panoramio

Gemzse címerében is helyet kapott a község műemlék fa harangtornya, melyet a hajdani toronyépítő jándi paraszt ács Kakuk Imre épített 1789-ben tölgyfából. Gemzse község címerét Pécsi L. Dániel jelképtervező tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei