Aranyosapáti község címere

Aranyosapáti címere csücskös talpú, négy részre osztott címerpajzson alapszik, mely váltakozva kék és ezüstszínezetű, illetve mázú. A címerpajzs alatt ezüstszalag található, felirata ARANYOSAPÁTI.

  • Az első negyedben kék alapon aranymázzal Nepomuki Szent János alakja látható (formáját a településen található műemlék kápolna szobráról kapta), aki a vízi átkelések, a hajózás védő szentje, így mivel a település mindig fontos átkelőhely volt, joggal szerepel az első helyen.
  • A második negyedben ezüstmáz alapon feketével és zölddel megrajzolt lombos fa látható, ami a környéken található erdőségekre, valamint az erdőgazdálkodásra, vadászatra utal.
  • A harmadik negyedben ezüstmáz alapon vörös színű alma jelenti az évtizedek óta egyik legfontosabb termesztett növényt és a legfontosabb megélhetési forrást is.
  • Mellette az utolsó negyedben kék alapszínen aranymázazású heraldikai csónak található. A szín és a forma a vízre, vízi átkelésre, a Tiszára utal, amely évszázadok óta meghatározó jelentőséggel bír a település, illetve azt megelőzően az alkotó községek életében.
Aranyosapáti község
Kép: Tanyasi TahóPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei