Gerendás község címere

Gerendás címere kék színű, klasszikus pajzs formát követi. A címerpajzs alapszíne a kék, amely szín a megye újratelepítése alkalmával ideérkezett és Békéscsabáról Gerendásra települt felvidéki szlovák ajkú ősökre utal.

  • A pajzs alsó szélét egy vízszintes vonal választja el a felső szélétől, amelyben eltérő színben egy hal van elhelyezve, ami szimbolizálja a településen lévő, Gerendás egész történelmében szereplő tavat.
  • A pajzs felső, lényegesen nagyobb részében központi alak a topolyfára utaló faalak, valamint ennek egyik oldalán egy búzakalász, amely a Gerendáson élt és működött Mokri Sámuel búzanemesítő tevékenységére utal. A fa másik oldalán egy dohánylevél található, amely utal a községet alapító Békéscsabáról kitelepültek tevékenységére, mivel többségükben dohánytermesztéssel foglalkoztak.
Gerendás község
Kép: vaskalapPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei