Gerényes község címere

Gerényes címere álló, háromszögű pajzs, kék mezejében egymással keresztezett, álló, jobbról aranykasza, balról aranygereblye, középen egy szál arany búzakalász lebeg. A pajzsot jobbról és balról, aranymakkal megrakott, zöld tölgyfaág koszorú díszíti. A címerpajzs felett lebegő arany GERÉNYES felirat látható.

Gerényes község
Kép: gerokkPanoramio

Gerényes újkori címere a régi címeres-pecsét továbbörökítése, a hagyománytisztelet. Az ősi pecsét címerképeinek jelentése írott formában nem fellelhető a levéltárakban, de bizonyára a mezőgazdaságot, a megélhetést jelentő földet és kenyeret szimbolizálják.

Az újkori címer pajzsára napjaink munkaeszközei a kasza és a gereblye kerültek, jelképezve ezzel napjainkban is értékes kétkezi emberi munkát. A pajzs kék színe és a pajzsot díszítő zöld tölgyfaág koszorú arra az érintetlen, tiszta, festői környezetre utalnak, melyben a kisközség elhelyezkedik.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei