Gersekarát község címere

Gersekarát község címere kék színű, csücskös talpú pajzs. Alját zöld mező vágja le. A kék mezőt egy fekete vonal hasítja ketté. A jobb oldali mezőben hét szál arany búzakalász van összekötve. A bal oldalon vörös kiöltött nyelvű ezüstoroszlán látható, jobb mancsában ezüstkardot emel fel.

Gersekarát község
Kép: Mata HaryPanoramio

Gersekarát község Gerse és Karátföld községek egyesítésekor 1950-ben keletkezett. Karátföld község első pecsétje a 19. sz. 50-es éveiből ismert. A pecsétet a község egészen a századfordulóig használta és azt teljes egészében, megújítva pecsétjébe vésette 1907-ben, amikor a községek névtörzskönyvezése kapcsán valamennyi Vas megyei község megújította pecsétnyomóit.

Az oroszlános szimbólumot ekkor a község - minden valószínűség szerint élő hagyomány alapján - vörös pajzsban ábrázoltatta. Gerse község esetében az 1876-os évből került elő az első pecsétes gersei irat. A 22 mm átmérőjű, kerek pecsétnyomó közepén egy búzakéve látszik, körirata: GERSE KÖZSÉG P. Ez a pecsétnyomó egészen 1907-ig használatban maradt, de a pecsétújításkor a gerseiek már nem érezte szükségét, hogy a régi szimbólumot pecsétjébe emeljék. Az így megújított pecsét körirata: VASVÁRMEGYE GERSE KÖZSÉG 1907.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei