Gesztely község címere

Gesztely címere álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, alul ezüst hullámpólyával. A pajzs mezejében jobbról ezüst szőlőfürttel, balról ezüst ekevassal és csoroszlyával kísért, jobbjában kivont szablyát tartó ezüsthajdú lebeg.

A pajzson félig jobbra forduló, zárt katonai sisak háromlombú arany sisakkoronával, amelyen kivont szablyát tartó, páncélos ezüst férfikar az oromdísz. A sisaktartó mindkét oldalon vörös és arany. A pajzs alatt szalag lebeg GESZTELY felirattal.

Gesztely község
Kép: BaloghTamásPanoramio

A címer fő alakja, a hajdú, a község egykori hajdúkiváltságára emlékeztet, ahogyan a címer teljes volta és az oromdísz is. A hullámpólya a Hernád-folyót és ezáltal a természeti környezetet, annak értékeit idézi, míg a szőlőfürt és ekevas-csoroszlya a régi községi jelképekre, valamint az emberi munkára utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei