Gétye község címere

Gétye címere kikerekített oldalú, alul hegyben végződő háromszögű pajzs. A kék alapszínű pajzson, a pajzsfő közepén ezüst (fehér) színű darumadár áll, mely a felső jobb, a pajzs szíve és a felső bal ponton íves vonalban hét darab stilizált ezüst (fehér) virágfej helyezkedik el. A pajzstalpban harántosztásból eredendő gallérozásban arany (sárga) alapon ekevas, sarló és ezüst (fehér) álló gabonakéve látható.

Gétye község
Kép: enzehuPanoramio

A darumadár (őrmadár) a helység a török hódoltság korának erődtemplomára, illetve az őrhelyre vonatkozik. A hét virágfej - a község déli határában található hét erecskéből csergedező "tiszta vizű" (Dubai) hét forrást jelképezi. Ekevas, sarló és álló gabonakéve - jelképes rajzuk a címerpajzs talpában levő gallérozásban a helység mezőgazdasági jellegére utal.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei