Gige község címere

Gige címere kék háromszögű pajzs, melyet jobb haránt ezüstpólya oszt ketté, melyben bal oldalt zöld levelekkel jobb oldalt zöld terméssel megrakott ág látható. A címer felső kék mezejében pengéjével felfelé és hegyével jobbra fordított aranykasza, az alsó kék mezejében jobb haránt helyzetű, három ágával felfelé fordított aranyvilla szerepel.

Gige község
Kép: Teleki StefánPanoramio

A tervezők szándéka szerint a pajzs kék színe a biztonságot, a békés települést jeleníti meg. Gigét története során mindvégig a mezőgazdasági termelés jellemezte "termő jó földekkel bírván". A címerben elhelyezett munkaeszközök a faluban hagyományos mezőgazdasági termelésre utalnak.

A pólyában látható levéllel és terméssel megrakott ág a fáradságos mezőgazdasági munka gyümölcsét kívánja jelképezni. Az elemeket összegezve azt állapíthatjuk meg, hogy a címer egy békés, dolgos, a munkájuk eredményét élvező emberek által lakott település szimbóluma.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei