Gombosszeg község címere

Gombosszeg címere álló, kék reneszánsz pajzs, a pajzstalpon zöld domb, ezüst hullámpólyával. Pajzsközépen álló arany stilizált harangláb a címerkép.

Gombosszeg község
Kép: Tóth LaciPanoramio

A harangláb a valóságban is megtalálható a településen, jellemző göcseji népi építészeti emlék, funkciója a haranggal válik teljesebbé, a történelmi „szegek” őrző-védő szerepére utal. A domb mint kép és heraldikai elem a konkrét táji formán felül szintén a „szeget” jeleníti meg. Az ezüstpólya a település „lábánál” levő patakra utal, általános szimbólumként a víz az élet, a megújulás, változás jelképe.

A használt színek és mázak a heraldika szabályainak megfelelnek, a kék a remény, a zöld a termékeny nyugalom, a megújulás és állandóság és a természet színei. Az arany a bőség, termékenység, az ezüst a víz megfelelője.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei