Gönc város címere

Gönc város címere lekerekített, csücskös talpú, kettéosztott (hullámos fehér vonalú vízszintes osztás) címerpajzs.

  • A felső címermező vörös színű, a háttérben nyitott biblia, melynek fehér lapjain aranyszínű Alfa és Omega betűjelekkel és egy átlósan ábrázolt pennával, lúdtollal. A nyitott biblia alatt vízszintesen helyezkedik el a kiváltságot jelképező ezüstpengéjű (fehér színű) arany markolatú kard.
  • Az alsó címermező kék színű, a háttérben fehér színű hordóra helyezett tálon, egy bíborszínű szőlőfürt zöld levelekkel, melyet két aranyszínű kajszibarack fog közre.

A címerpajzs felett bíborbéléssel ellátott ötágú nyitott leveles aranykorona lebeg ékkövekkel és igazgyöngyökkel ékesítve. A címerpajzs alatt kék színű szalagon aranybetűkkel és számokkal a „Murus Urbium Virtus” („Az erényesség a városok védőfala”) jelmondat. Az első írásos említés 1219-ben évszáma és a jelképek felavatásának 2001-es évszáma.

Gönc város
Kép: László JánosPanoramio

A címert Pécsi L. Dániel tervezte.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei