Göncruszka község címere

Göncruszka címere álló, háromszögletű, kék színű katonai pajzs, amelynek alján zöld színű hármas halom. A középső halmon jobbjában arany szőlővesszőt, baljában három arany búzakalászt tartó, ezüsthajdú áll. A pajzson vörös-ezüst- zöld tekercs, amelyen két arany heraldikai liliom által kísért ezüst természetes liliomvirág helyezkedik el. A pajzstartó mindkét oldalon egy-egy zöld színű, arany termésű cserfaág. A pajzs alatt egy szalag lebeg GÖNCRUSZKA felirattal

Göncruszka község
Kép: www.zempleninfo.comPanoramio

A fő címerkép, a szőlővesszőt és búzakalászt tartó hajdúalak, a község régi pecsétjének az ábrájára utal, és ezáltal az önkormányzat régi voltát hangsúlyozza, ugyanakkor emlékeztet a mezőgazdaságra is. A címertartó cserfaág a természeti környezet értékeire utal, míg a barackág a környék jellemző gyümölcsfáját idézi. Az oromdíszben elhelyezett liliomok a község határában volt Pálos monostor védőszentjére, Szent Katalinra emlékeztetnek.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei