Görcsöny község címere

Görcsöny címere álló, kék színű tárcsapajzsban fészek lebeg, benne négy fióka, amint anyjuk felé nyújtják nyakukat, csőrüket kitátva várják a táplálékot. A fészek fölött, éppen leszállva, kiterjesztett szárnyakkal anyjuk látható, amint begye felé hajtott fejjel, csőrével mellét tépi, s kibuggyanó vérével fiókáit eteti. A fészek, a pelikán és a kicsinyek aranyszínűek. A tárcsapajzs alatt félkörben, balról zöld tölgyfaág piros makkokkal, jobbról zöld babérág piros bogyókkal látható. A címer felett a felirat: GÖRCSÖNY.

Görcsöny község
Kép: Lászlóné KereszturiPanoramio

A fiókáit saját vérével tápláló pelikán a családi összetartozást, a családfő (az anya) áldozatvállalását jelképezi. Mindez aranyszínben ragyog, az arany a nap tündöklő sugarait idézi. A címermező a világmindenséget jelképező égszínkékjében a lebegő címeralak az összetartozást és a szeretet összekapcsolását jeleníti meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei