Gulács község címere

Gulács címere álló, háromszögű pajzs, kék mezejében ezüst pajzsláb.

  • Az ezüstmezőben jobbra fordult kék hal.
  • A kék mezőben középütt a pajzsláb vágásvonalán álló, makktermésekkel ékített arany tölgyfa.

A fától jobbra leveles aranybokor növekszik három hajtással. A fától balra (jobbra fordult) arannyal fegyverzett ezüstgólya áll, felemelt szárnyakkal, csőrében aranyágat tart. A címerpajzsot két oldalról egy-egy, szárukon alul keresztbe tett és hét-hét arany makkterméssel ékesített tölgyfaág övezi. A címer alatt lebegő, hármas tagolású íves aranyszalagon, feketével nagybetűs felirat: GULÁCS. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Gulács község
Kép: Szemes ElekPanoramio

A címerpajzs jelképezi, hogy a község oltalmat biztosít a lakói számára. A hal jeleníti meg a Tisza-folyót és a környező vízi világot, egyben utal a halászatra és a horgászatra. A makktermésekkel ékesített aranytölgyfa az állandóságot, a község erejét jelképezi, az aranyleveles bokorral együtt jeleníti meg a környezet meghatározó növényzetét. Aranyágat tartó ezüstgólya jelképezi az örökös megújulást, a gyümölcsöző családi életet; egységes öröm koszorút fon a címerpajzs köré az arany makkterméssel ékesített két zöld tölgyfaág. Aranyszalagon lévő Gulács felirat a címer kizárólagos birtokosát jeleníti meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei