Gyál város címere

Gyál város címere egy háromszögű pajzs, melynek felső vörös mezőjében ágaskodó fehér lovon ülő páncélos vitéz (Szent György) látható, amint lándzsájával legyőzi a sárkányt. Alsó kék mezejében egy lebegő aranyszínű szőlőfürt látható, mellette két oldalt egy-egy zöld leveles ág.

Gyál város
Kép: krucifixiaPanoramio

Ez a szimbólum Gyál ősi templomának védőszentjére, s ezen keresztül a település középkori előzményeire utal. Az alsó mező kék hátterén levő két szimbólum Gyál újkori történetét idézi. Az évszázadok után újra beinduló élet két helyi jelképe a megélhetés, felemelkedés alapját jelentő szőlő (aranyszínben), illetve az állandósult megtelepedés szép példájaként az akácligetekre utaló két akácág (zöld színben). A két jelkép a mai Gyál két területi egységére (Gyál-szőlő, illetve Gyál-liget) utal, és összeköti a múltat a jelennel.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei