Gyomaendrőd város címere

Gyomaendrőd címere kerekített oldalú háromszögű pajzs, vörös mezőjében a pajzsfő és a pajzsderék eleje és közepe metszésében aranyszínű szívből sarjadó három aranyliliom ível a címertest szélei felé. Alatta a pajzsderék, a pajzstalp hátsó széléből és metszéséből előtűnő három ezüstfolyó találkozásában a pajzs első széle felé mutató nyílvessző árnyéka.

Gyomaendrőd város
Kép: www.gyomaendrod.comPanoramio

Gyomaendrőd címerében a szívalakjából szétágazó háromszálú liliom az endrődi címer heraldalakjának - egyben a templom és a település védőszentjének - a fiatalon meghalt Árpádházi Szent Imrének a jelképe. A három folyó találkozása az ősi települések közös életterét a Hármas-Köröst szimbolizálja. A XVIII. századi címerek jelképeinek egyesítése őrzi a külön múlttal bíró elődökből fakadó sajátosságot, és utal a közös jelenre. A címerpajzs vörös mezőjének fekete kontúrral, arany- és ezüstszínben megjelenő címerrajzai a címerek klasszikus és nemes mázai.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei