Ároktő község címere

Ároktő címere álló, háromszögű pajzs, kék mezejében, alul vízszintes ezüst hullámpólya. Felette lebegő helyzetű, egymáson keresztbe tett két arany kaszapengén álló, jobbra fordult, kiterjesztett szárnyú, arannyal fegyverzett ezüstgalamb. A címerpajzs alatt lebegő, hármas tagolású, fecskefarok-végződésű íves aranyszalagon feketével nagybetűs ÁROKTŐ felirat. A településnév előtt és után egy-egy díszpont.

Ároktő község

A gabonatermesztést jelképezik a kaszapengék, aranyszínük pedig az aratásra megérett búzát. A galamb a református és a katolikus egyházművészetnek egyaránt kedvelt motívuma, így a két jellemző valláshoz tartozó lakosságot is megjeleníti azonkívül, hogy a Szentlélekre is utal. Ezenkívül több erényt is szimbolizáló címerállat, az alázat, a szeretet, a mértékletesség, az egyetértés megszemélyesítője. Termékenység szimbólumként is számon tartják, mivel sok utódot hoz világra.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei