Gyöngyöstarján község címere

Gyöngyöstarján címere kékkel és zölddel kétharmad arányban (felső részében kisebb) osztott, csücskös talpú pajzs. Lent növekvő ezüstagancsos szarvasfej, a fejtetőn az agancsok között aranyszínű kereszt. A szarvas agancsai a felső kék színű mezőbe átnyúlnak. A fejtől jobbra és balra az alsó mezőben a falu gazdasági tevékenységére utaló egy-egy lebegő szőlőfürt: balra arany és jobbra természetes színű (bordós-kékeslilás).

Gyöngyöstarján község
Kép: Kis AndreaPanoramio

Gyöngyöstarján ősi pecsétje 1571-ből való, a megyéből a legrégebbi. Körben ez volt olvasható: "Genges Tarjaniensisz". Mind a pecsét, mind a címer a Szent Hubertus legendából fakad. E pecsét alapján készült el a címer. Címeralakja egy szarvasfej, agancsa két ága között kereszt látható. Az osztóvonalat a Gyöngyöstarján határában lévő Világost és Tóthegyest stilizáló hegyvonulatok adják.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei