Győröcske község címere

Győröcske címere csücskös talpú reneszánsz pajzs, melyet jobb haránt ezüstpólya oszt két részre.

  • A bal felső részben kék alapon aranyszínű hal látható, mely a település életében meghatározó szerepet játszó Tiszára utal, felette ezüstszínű holdmotívum.
  • A másik oldalon zöld dombokon álló templom helyezkedik el, fölötte napmotívummal. A dombokon álló - a mai formával megegyező - templom rajza a település újkori történetére utal: az árvíz miatt a magasabban fekvő jelenlegi helyszínre költözött át a falu, s a legenda szerint magával vitte templomát is. A háttér színe világoszöld.

A pajzs felső élén zárt rostélyú, szembe néző, ezüst harci sisak, nyakában ezüstszalagon ezüstmedalion. A sisakon nyitott, háromágú, arany leveles korona van. A pajzstakaró váltakozva vörös és aranyszínű. Sisakdíszként kezében követ tartó darumadár látható, mely az egykori őrző feladatokra utal.

Győröcske község
Kép: davillamPanoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei