Győrtelek község címere

Győrtelek község címere kék színű, klasszikusan egyszerű vonalú pajzs, alján zöld mező. Rajta kivont kardot tartó, ezüsthuszár ágaskodó ezüstlovon ül. A huszár felett bal oldalt egy nyolcágú aranycsillag lebeg. A pajzs tetején egy vörös bélésű, aranyrostélyú ezüstsisak nyugszik, nyakában aranyékszer. A sisak tetején egy vörös és kék ékkövekkel díszített aranykorona látható, belőle két oldalt egy-egy arany búzakalász hajlik ki, a korona közepén három ezüsthal, a középső felfelé néz, a hátsó kettő lefelé nézve keresztezi egymást. A foszlányok mind a két oldalon arany és kék színűek. A pajzs alatt aranyszalagon a település neve olvasható, a szöveg mellett két oldalt egy-egy díszpont.

Győrtelek község
Kép: Szemes ElekPanoramio

Győrtelek község címerének egy régi, 1834-ben készült pecsétábrázolás adott támpontot. A címeren szereplő, kivont kardot tartó lovas huszár, az ezüstsisak és az ötágú sisakkorona a nemesi községek általános jelképét tükrözi, míg a sisakkoronából kihajló két arany búzakalász és három ezüsthal az itt élők életmódját jelképezi. A címeren a mázak, színek a címertan szabályainak megfelelően jelennek meg.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei