Hajdúsámson város címere

Hajdúsámson város címere kék színű, csücskös talpú pajzs. A homorú íven elhelyezett HAJDÚSÁMSON felirat fölött a kiegyensúlyozottságot sugalló, mérleg állapotot jelképező növényi folyondáron két szembeforduló, szintén növényi elemekkel díszített oroszlán égszínkék pajzsot tart. A pajzs alsó részén domborodó föld zöld színű.

  • A pajzs szembenézeti képén átlóra rendezve jobbról balra ezüstfehér (kos-bika-oroszlán-kecskeszerű (eldönthetetlen) állat ugrik.
  • A pajzson szintén a szembenézeti képnek megfelelően balra forduló vitézi sisak (mellvérttel) található, amiből két kétszínű növényi folyondár (sisaktartó) leveledzik.
  • A szembenézeti jobb oldalon kék-arany, a bal oldalon vörös-ezüst színű.

A vitézi sisak fején velünk szembeforduló a „zeller” motívummal harmonizáló ékköves aranykorona zárja a címert. Az ékkövek a kétszeri hármasságot jelezve legfelül és az alsó szinten két oldalon vörös színűek, az alsó szinten középen és a két nyíló felső ágon zöld színűek. A mellvért nyakéke és a sisak belső része vörös színű.

Hajdúsámson város

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei