Hajmáskér község címere

Hajmáskér címere hegyes talpú, vágott, felül hasított, keretezett címerpajzs.

  • Első, ezüstmezejében (a címerpajzs jobb oldalán) zöld dombból kinövő, gondozott, fürtöt termő, zöld színű kanyargós szőlőtőke kúszik fel egy fekete karóra.
  • A címerpajzs hátulsó zöld mezejében (a címerpajzs bal oldalán ) hét búzaszálból összefogott, rendezett, aranyló búzakéve látható.
  • A címerpajzs alsó vörös mezejében egy jobbra forduló, XlX. századi könnyűgyalogsági tarackos tüzérágyú látható. Az ágyú aranyszínű, fekete kontúrral keretezett.

A címerpajzson látható címerképek stilizált, karakterizált képek formájában jelennek meg, vékony fekete kontúrvonallal határolva, a nagyobb távolságból való felismerhetőség megkönnyítésére.

Hajmáskér község
Kép: nicktaylorPanoramio

Hajmáskér község címerének egy régi, XVIII. században készült pecsétábrázolása, valamint a községnek a régi pecsét által is igazolt kuriális jellege adtak támpontot.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei