Halmajugra község címere

Halmajugra község címere álló, kerek talpú, hullámos pólyával vágott pajzs. A pajzsfőben aranyszínű vörös szegélyű paszománt, melynek közepén zöld színű évszám 1332. az évszám utal a település első okleveles említésére.

  • A pajzsfő alatt ezüstszínű mezőben, zöld színű hegymotívum, amely utal a közeli Mátra vonulatára.
  • A hegymotívum közepén lebegő, aranyszínű szőlőfürt. A szőlő kifejezi a településen élő emberek évszázadok óta folytatott szőlészeti és borászati tevékenységét.
  • Az ezüstszínű hullámos pólya szimbolizálja a falun keresztül folyó Bene-patakot.
  • A pólya alatti zöld színű mezőben lebegő, aranyszínű bányászati szimbólum, csákány és kalapács, amely utal a település határában működő lignitbányászatra. a pajzstalpban csúcsával jobbra és balra mutató, élével a pajzs aljára néző, egymással nem érintkező, lebegő ezüstszínű ekevas.
  • A két ekevas kifejezi Gyöngyöshalmaj és Hevesugra egyesülését, az itt élő embere őstermelői tevékenységét, kitartó és szorgalma munkáját. Az ekevas Gyöngyöshalmaj 1717, Hevesugra 1753-ból származó pecsétjének címeralakja.
  • A pajzs fölött lebegő, aranyszínű háromlombos, kétgyöngyös korona, amely szimbolizálja a két települése élt nemes földbirtokosok faluépítő és szépítő tevékenységét.
Halmajugra község
Kép: ml56Panoramio

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei