Hangony község címere

Hangony címere álló, háromszögletű, kékkel és ezüsttel hasított katonai pajzs címer, amelynek alapját zöld hármas halom foglalja el.

  • A jobb oldali, kék mezőben ezüstcsoroszlya, búzaszál és ekevas.
  • A bal oldali, ezüstmezőben három vörös rózsaszálat tartó, vörösbe öltözött női kar lebeg.

A pajzson szembe néző, nyitott katonai sisak, rajta háromlombú aranykorona, amelyen jobbra forduló fekete sas áll. A foszlányok: jobbról vörös-ezüst, balról kék-arany. A pajzs alatt egy szalag lebeg HANGONY felirattal.

Hangony község
Kép: Eva KaprinayPanoramio

A pajzs osztása a mai községet alkotó eredeti településekre utal, a hármas halom pedig a természeti környezetre. Az ekevas, a csoroszlya és a búzaszál az önkormányzat régi jelképe. A rózsaszálakat tartó női kar a pálos kolostor védőszentjét, Szent Annát idézi. Az oromdísz: a fekete sas a történeti Gömör vármegyéhez való tartozásra utal, míg a címer egésze a település egy részének kuriális jellegére.

A honlap szerkesztői mindent megtesznek azért, hogy a portálon közölt információk pontosak, frissek és teljesek legyenek, de előfordulhat, hogy hibáztunk. Ha Ön rendelkezik megfelelő minőségű és hiteles forrással, kérjük ossza meg velünk az ismereteit.

Itt írhat nekünk
Hirdetés

Booking.com

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei