Rólunk

Kreatív csapatunk független szellemi szabadfoglalkozású programozók, designerek, kreatívok összefogásaként jött létre 2010-ben.

A munkáink során számos esetben dolgoztunk olyan megbízáson ahol egy-egy település címerének megjelentetése is feladatunk volt. Az évek múlásával döntöttünk úgy, hogy a tudásunkat és ismereteinket felhasználva egy hiánypótló, 21. századi megjelenésű weboldalon keresztül létre hozzuk ezt az adatbázist.

A magyar címerek weboldalának indítására jó időpontnak tűnt 2015, hiszen idén ősszel lesz 25 éve annak, hogy a településeken szabadon dönthetünk az önkormányzatainkról és szabadon választhatjuk meg a helyi jelképeinket is.

E törekvésünkben nagy segítségünkre voltak azok a polgármesterek, jegyzők, önkormányzati dolgozók, akik a rendelkezésünkre bocsátották a településeik címereit, a rendeleteket és sok esetben a címerrel kapcsolatos kiegészítő információkat is.

Felsorolni lehetetlen lenne azt a sok száz segítőnket, akik a kis településeken megkeresték a falvak címereit és elküldték hozzánk. Külön köszönettel tartozunk Somogyi Andrásnak, aki több száz magyar címer reprodukcióját elkészítette, és aki folyamatosan azon dolgozik, hogy a történelmi címereink is méltó megjelenést kaphassanak.

Azzal, hogy 2015 őszén elindult a Magyar címerek weboldala a munkánk még nem ért véget. Ma még száznál is több olyan hazai település van, ahol nem rendelkeznek még címerrel, ezért továbbra is fenntartjuk a vállalásunkat. Kérésre minden településnek ellenszolgáltatás nélkül készítjük el a címerét.
 

Design & System

2015. szeptember 23.

Hirdetés

Megyék címerei

Megyék településeinek a címerei